Schuhbecks svinemedaljoner med skovsvampesauce og Spätzle

Et gult slagtilbudsskilt i Nettos køledisk henledte min opmærksomhed på nogle færdigretter jeg aldrig havde hørt om. Min nye tyske ven Alfons Schuhbeck stod og svingede en peberkværn på forsiden af “Schweinemedaillons in Waldpilzsauce mit Eierspätzle”.

Under papcoveret gemte sig en standard plastbakke med folie, som hurtigt blev perforeret for at kunne klare presset for magnatron- bølgernes hidsige opvarmning. Det tog kun 4 minutter, hvorefter retten var rygende varm.

Retten bestod af to store stykker svinekød i svampesovs og Spätzle, der mest lignede en mellemting mellem opblødte corn flakes og røræg, og som er en slags tysk pasta betående af mel, æg, salt og vand.
Kødet var mørt men smagte af ingenting. Desuden føltes det som om der var en smule panering på, der nu bare var blevet en klæbrig skal om kødet. Svampesovsen var rig på forskellige svampe og smagte også en smule af svamp men ellers ret neutral. “Pastaen” var en klæg masse med en ækel bismag af eddike. Den kunne med fordel blandes med sovsen, der derved vandt ved at få en smule smag og dæmpe eddikesmagen fra pastaen, men det endte blot med, at helhedsindtrykket blev ringe.

Det er muligt at spätzle er et tradtionelt tysk produkt som bare ikke falder i min smag, men det ændre ikke ved, at den øvrige ret er kedelig og uden smag. Og på trods af, at kødet bestemt var af bedre kvalitet og større end ellers set i færdigretter, så var det trist og virkede bare som fyld.

At semikendte Michelin-stjernekokke låner deres ansigt og signatur til færdigretter, er absolut ingen garanti for det endelige produkts fortræffelighed, som jeg også erfarede, da jeg anmeldte Giovanni Rana Lasagne fresche alla Bolognese for over to år siden.

Schuhbecks svinemedaljoner med skovsvampesauce og Spätzle er en kærkommen variant på et marked hvor Tulip sidder som storleverandør, men denne gang er det ikke lykkedes, og selv en pris på kun 12,50 kr  kan ikke løfte retten ud af dumpe-kategorien.

Schuhbecks svinemedaljoner med skovsvampesauce og Spätzle er produceret af SGS Geniesser Service i Tyskland

Reklamer

~ af wozny på oktober 12, 2011.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: