Prima Menu Kritharaki

En ukendt pakke med et navn, der lød som noget fra Game of Thrones, blev fisket op af Nettos frysedisk og spændt bragt hjem.
Prima Menu Kritharaki er nok en gang et eksempel på at en græsk købmand, der har været en tur over grænsen til Italien og taget lidt af den lokale cuisine med sig hjem.  At det så er endt med at denne færdigret er blevet produceret i Tyskland er et smuk eksempel på europæisk samarbejde.

Efter at den frosne blok var blevet frigjort fra sit paphylster og ditto låg var instruksen, at den skulle have 9-10 minutter ved 600W i mikrovarmeren. Der findes næppe ret mange mikroovne, der kun er på 600W, så jeg var nødt til at skruge lidt ned for effekten for at give retten den angivne tid. Det virkede.

Ved første øjekast var det ikke noget skønt syn. Prima Menu Kritharaki mindede mest om en gang millionbøf med noget unævneligt på toppen. Forsigtigt gik jeg igang med kødsaucen, der smagte som en mild bolognese og indeholdt overaskende meget kød, der godt nok var hakket men ikke pulveriseret som jeg før har oplevet. Ud over kød, løg og tomat havde en lille smule rød peber også fundet vej til sauce. På ingredienslisten kunne det hvide på toppen identificeres til “hvid ost” og var muligvis en salatmozzarellavariant.
Hovedingrediensen var kritharaki, der også hedder orzo, og er pasta af semulje i form af store risgryn, der bruges til lidt af hvert. Smagen er neutral men giver en fin mæthedsfornemmelse.

Prima Menu Kritharaki var en glædelig oplevelse. Den smagte fint, og da den ikke indeholdt hvidløg, kunne man også snakke med andre efter at have konsumeret den. 400 g var rigeligt til at mætte og til en rund 20´er var det et godt køb. Der var dog ikke noget originalt over retten, der langt fra smagte af græsk øhav, men det er ikke nok til at sende den bort fra en fin topplacering.

Prima Menu Kritharaki er produceret i Tyskland og købt i Netto som slagtilbud, så den ser jeg nok ikke igen, beklageligvis.

50,00 kr/kg 

Se også:

Glorious! Tuscan Chicken & Orzo

Uhmm… Millionbøf

Coop Pasta Bolognese

~ af wozny på juli 18, 2016.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: